Ligová hádzaná opäť na obrazovkách RTVS

Kategórie

Domáce palubovkové športy sa vracajú na obrazovky verejnoprávnej RTVS, kde dostanú priestor v projekte Niké Palubovka. Priame prenosy z jednotlivých súťaží v hádzanej a basketbale uvidia diváci RTVS na televíznom okruhu :Šport, kde dostanú svoj stály priestor.

„Považujem za dôležité, aby sme ako verejnoprávny vysielateľ na televíznych obrazovkách dávali priestor čo najširšiemu spektru športových odvetví, pomáhali ich propagácii a popularizácii. Je prirodzené, že slovenské športové súťaže a kluby sú súčasťou vysielania verejnoprávnej televízie a veľmi ma teší, že rovnako to vnímajú aj naši partneri a spoločne sa nám darí tento cieľ napĺňať. Priame prenosy palubovkových športov na obrazovkách :Športu sú významným momentom pre kluby, športovcov, divákov, ale najmä pre popularizáciu hádzanej a basketbalu na Slovensku,“ uviedol v tlačovej správe riaditeľ sekciu športu RTVS Matej Hajko.

Pravidelné vysielanie palubovkových športov na verejnoprávnom okruhu :Šport je výsledkom dohody čelných predstaviteľov jednotlivých zväzov, vedenia RTVS a stávkovej spoločnosti Niké, ktorá je generálnym partnerom najväčších palubovkových športov na Slovensku. Cieľom spolupráce je pomôcť väčšej popularizácii daných športov a ich väčšiemu mediálnemu pokrytiu. My v Niké dlhodobo podporujeme slovenský šport. Nestačí len finančná podpora, ale chceme pomôcť aj medializácii daných odvetví a väčšej vizibilite. Sme veľmi radi, že sme dospeli k spolupráci, ktorej výsledkom je návrat palubovkových športov na obrazovky RTVS,“ poznamenal generálny riaditeľ Niké Otto Berger a doplnil ho aj výkonný riaditeľ spoločnosti Roman Berger: „Šport patrí na obrazovky RTVS, keďže je to verejnoprávna televízia a má najväčší dosah. A zároveň v nej pracujú špičkoví športoví odborníci, vďaka čomu bude mať prezentácia daných športov profesionálny výstup. Jednotlivé súťaže budú mať dostatočný priestor, o súboje bude väčší záujem a som presvedčený, že v tejto dobe návrat duelov na obrazovky ocenia aj samotní fanúšikovia.“

Zástupcovia jednotlivých zväzov dohodu medzi RTVS a Niké hodnotia veľmi pozitívne. Pre hádzanú je to po európskom šampionáte mužov, ktorý sa v januári uskutočnil na Slovensku a Maďarsku, ďalšia skvelá príležitosť na prezentáciu. „Už dlho sme sa snažili dostať ligovú hádzanú na televízne obrazovky a som veľmi rád, že sa to konečne s pomocou nášho generálneho partnera Niké podarilo. Verím, že táto spolupráca pomôže nielen spopularizovať hádzanú na Slovensku, ale najmä prilákať nové mladé talenty, a tak pomôcť aj k jej rozvoju. Pre deti je dôležité, aby sa identifikovali so slovenskými hráčmi. Sľubujeme si, že to bude pre nich motivácia. My im chceme ukázať šport v čo najväčšej kvalite, aby sme ich dostali naspäť k športovaniu a vrátili sa do hál,“ poznamenal prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Kluby očakávali tento projekt. Viacero rokov sa ich predstavitelia pýtali, kedy budú opäť v televíznych prenosoch. Bolo niekoľko pokusov o reštart hádzanej na obrazovkách aj v iných televíziách, ale z rôznych dôvodov stroskotali. Tento projekt je dlhodobý a kluby s radosťou vítajú, že sa budú môcť pravidelne prezentovať a častejšie sa objavovať na obrazovkách,“ uviedol riaditeľ súťaží SZH Peter Brunovský.

Prvý priamy prenos Niké Palubovky odvysielala RTVS v stredu 16. marca z basketbalovej Niké SBL Prievidza – Inter Bratislava. Hádzaná sa premiérovo dostane k slovu na budúci týždeň 23. marca od 16.30 h atraktívnym súbojom MOL ligy žien HK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Iuventa Michalovce. V sobotu 26. 3. v rovnakom čase príde na rad duel Niké Handball extraligy mužov HC Sporta Hlohovec – ŠKP Bratislava. No a v stredu 30. marca RTVS Šport odvysiela duel dvoch najlepších tímov MOL ligy, v ktorom MŠK Iuventa Michalovce privíta Most (začiatok o 17.00 hod.).

Viac na preskúmanie

Aktuality

Štyri ocenenia pre michalovskú Iuventu

V piatok tridsiateho septembra sa uskutočnilo v slávnostnej sále Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach Slávnostné zastupiteľstvo, na ktorom primátor mesta Viliam Zahorčák odovzdal

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.