Aktuálny víťaz macedónskeho pohára so šestnásťročným supertalentom

Kategórie

Už v piatok odštartuje v našej aréne ženský hádzanársky turnaj O pohár mesta Michalovce. Ten je nástupcom bývalého medzinárodného turnaja Memoriálu Tomáša Jakubča, ktorý sa tu hral naposledy v roku 2019. Po pandémii sa vraciame k tradičnému letnému turnaju, no už s novým názvom. Opäť ale bude mať medzinárodný punc, keďže sa na ňom zúčastnia tímy zo štyroch krajín. Zaujímavosťou je, že všetci štyria sa predstavíme v Európskom pohári. V predchádzajúcom článku sme si predstavili nášho piatkového súpera, poľský Eurobud JKS Jaroslaw, teraz je na rade náš sobotňajší súper, macedónsky ŽRK  Metalurg Skopje.

Aj náš druhý súper na turnaji O pohár mesta Michalovce, macedónsky ŽRK Metalurg Skopje, si zahrá v európskom pohári č. 3 EHF Európsky pohár. Jeho súperom v druhom kole bude grécky PAOK Solún. Ide o veľmi zaujímavého účastníka. Veď ŽRK je už osemnásobným majstrom svojej krajiny. Prvé tri tituly získal ešte v rokoch 1967 až 1970. Štvrtý v roku 1985, posledné štyri už v ostatnom desaťročí. Naposledy sa ŽRK tešil v roku 2019. Macedónsky klub si pripísal aj jeden úspech v pohárovej Európe, kde hráva v posledných rokoch nepretržite od sezóny 2009/10. Výnimkou bola iba sezóna 2016/17. V Challenge Cupe, ktorého nástupcom je práve Európsky pohár, skončili v sezóne 2009/10 až v semifinále. V minulej sezóne štartovali rovnako ako my v Európskom pohári. V druhom kole ale nestačil Metalurg na luxembursky HB Dudelange. Tomu v dvojzápase na jeho pôde podľahli najskôr 18:27 a na postup do tretieho kola mu nestačila ani následná výhra 22:19.

Z jedného pohára sa hráčky ŽRK Metalurg tešili aj v minulej sezóne. Po deviatich rokoch sa dostali do Final-four národného pohára, ktorý nakoniec aj vyhrali. V semifinále si poradili s aktuálnym majstrom a takisto pravidelným účastníkom európskych pohárov Kumanovo. Obhajcu pohára zdolali 25:21, hoci po polčase prehrávali 10:12. Vo finále zdolali ďalšieho silného protivníka, Glorche Petrov, ktorý má najviac trofejí v krajine. Ten porazili 30:27 a tešili sa tak po šiestykrát z národného pohára. Na finálovom turnaji vynikla vtedy ešte iba pätnásťročná stredná spojka Iva Mladenovská, ktorá strelila devätnásť gólov!!! Trénerka Julia Damčevská mala v minulej sezóne v kádri iba hráčky z Macedónska.

Káder v sezóne 2021/22

Brankárky: Amra Iljaz, Teodora Gulicovska.

Pivotky: Sanja Hristoska Sara Kolovska.

Krídla: Marija Trajkovikj, Marija Petreska, Pena Gramatova, Iva Božinovska.

Spojky: Maja Arsenievska, Angela Vaseva, Iva Mladenovska, Marija Temelkovská, Tanja Temelkovská, Biljana Nestoroska.

Trénerka: Julijana Damčevská. Asistent trénera: Blagoja Vesikj.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.