Tri hráčky MŠK Iuventa v ženskej reprezentácii

Kategórie

Slovenské hádzanárske reprezentantky začnú na budúci týždeň prípravu na druhú fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023 v Dánsku, Nórsku a Švédsku, v ktorej ich v apríli v dvojzápase play-off čakajú Chorvátky. Hlavný tréner žien SR Jorge Dueňas oznámil nomináciu na sústredenie, ktoré sa začne v pondelok 27. februára 2023 popoludní zrazom v Galante. V jeho nominácii sa ocotili aj tri hráčky michalovskej Iuventy. Duenas nominoval spojku Alenu Dvorščáková, ako aj kridelníčky Bibianu Štefanikovú a Martinu Popovcovú. V tíme je aj pätica hráčok, ktoré v minulosti obliekali dres nášho klubu (Krebsová – Ivanytsia, Habánková, Holejová, Bajčiová, Trúnková).

Pozvánku dostalo 18 hráčok, káder tvorí osem legionárok a desať hráčok z klubov MOL ligy. Do národného tímu sa po prestávke vyplnenej materskými povinnosťami vracia brankárka Alexandra Krebs, ktorá začiatkom februára získala angažmán v poľskom prvoligovom klube MTS Žory (druhá najvyššia súťaž). Oproti novembrovým kvalifikačným zápasom proti Lotyšsku bude k dispozícii aj pivotka Nikoleta Trúnková (Kisvárda), krídelníčky Martina Popovcová (Iuventa) a Katarína Pócsíková (Šaľa). Šancu ako jedna z pivotiek znovu dostane Barbora Königová (Šaľa) a svojimi výkonmi v klubových dresoch michalovskej Iuventy a dunajskostredského HC DAC si nomináciu vyslúžili aj Alena Dvorščáková, resp. Erika Rajnohová. Súčasťou týždňovej prípravy Sloveniek budú dva medzištátne priateľské zápasy proti Slovinkám. Hrať sa bude v piatok 3. od 18.00 h a v sobotu 4. marca od 16.00 h v šalianskej Mestskej športovej hale.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie (27. 2. – 4. 3.) a medzištátny dvojzápas proti Slovinsku v Šali (3. a 4. 3. 2023):
brankárky:
Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Alexandra Ivanytsia (MTS Žory/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Bibiana Štefaniková, Martina Popovcová (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.