Kadetky tesne podľahli Číne, Sabovová s ôsmimi gólmi

Kategórie

Slovenská reprezentácia hádzanárok s ročníkmi narodenia 2006 – 2007 sa po utorkovom zraze a tréningu v Bratislave presunula do maďarského Székesfehérváru, kde večer odohrala medzištátny zápas proti výberu o dva roky starších Číňaniek, ktorému podľahla tesne 21:23.

Zverenky trénera Jána Beňadika v závere prvého polčasu získali obratom zo 7:11 na 12:11 tesný náskok. Hneď po zmene strán vyhrávali aj o dva góly, ale čínske súperky sa dotiahli a vďaka tomu, že poslednú sedemminútovku vyhrali 4:2, sa tešili aj z celkového triumfu. Najlepšou strelkyňou tímu bola naša hráčka Barbora Sabovová, autorka 8 gólov. Patrícia Cuperová strelila tri góly, Timea Szatmáry pridala dva a Tamara Geffertová jeden. V stredu 1. novembra je od 12.00 h na programe odveta.

Výsledok – utorok:
Slovensko “17” – Čína “19” 21:23 (12:11)
Góly za SR “17”: Sabovová 8, Cuperová 3, Letková, N. Labudová, Beke a Szatmáry po 2, Geffertová a L. Labudová po 1

Hlas:
Ján Beňadik (tréner kadetiek SR): “Od augusta sme sa dnes videli prvýkrát, takže zápas s Číňankami môžeme hodnotiť pozitívne. Myslím si, že sme ho odohrali kvalitne. V podstate celý čas sme sa so súperkami ťahali o výsledok a k priaznivejšiemu konečnému rezultátu nám chýbal lepší protiútok. V závere duelu, keď sa to lámalo, sme prehrali vlastnú presilovku. Máme tu sedem nových hráčok, päť z nich sme dnes zapojili, čo nás teší. V odvete sa pokúsime zvíťaziť.”

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.