V Luxemburgu dôjde na súboj hráčok Iuventy

Kategórie

Hneď v prvom zápase kvalifikačného turnaja prvej fázy o postu na MS 2021 v Španielsku dôjde v Luxemburskom hlavnom meste Luxemburgu k súboju hráčok Iuventy. V zápase Slovensko – Ukrajina bude mať Iuventa až šesťnásobné zastúpenie. Na strane Sloveniek budú spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, krídelníčka Martina Popovcová, či pivotka Nikoleta Trúnková. Farby Ukrajiny budú zase hájiť spojky Iryna Kompaniecová, ktorá sa po roku a pol vracia do ukrajinskej reprezentácie a mladučká Jevgenija Kohučová.

Okrem Sloveniek a Ukrajiniek sú v skupine aj domáce Luxemburčanky a štvrtým do partie je Izrael. „Osobne sa veľmi teším na svoj návrat do reprezentácie. Nebola som tam od zranenia v novembri roka 2019. Čakajú nás tri ťažké zápasy, no verím, že ich zvládneme a postúpime do druhej fázy kvalifikácie,“ poznamenala Iryna Kompaniecová, ktorá v podobnej situácii bola pred viac ako dvoma rokmi. Začiatkom decembra 2018 sa totiž kvalifikačný turnaj o postup na MS 2019 uskutočnil v Šali a boli tam nielen Slovenky a Ukrajinky, ale aj Izrael, ktorý bude súperom oboch opäť. Aj vtedy hájila farby Ukrajiny Kompaniecová, v bránke bola aj Iryna Jablonská. Ukrajinky vtedy podľahli Slovenkám 32:36, no oba tímy postúpili do druhej fázy kvalifikácie.

V nominácii trénera Slovenska Pavla Streichera sa najskôr ocitla iba trojica hráčok Iuventy. Vladimíru Bajčiovú Streicher donominoval až po zranení kapitánky Moniky Rajnohovej. „Čakajú nás silní protivníci. Najťažší asi hneď na úvod. Ukrajinky urobili obrovský herný progres. Ja však verím, že to zvládneme a postúpime ďalej,“ poznamenala Vladimíra Bajčiová. Kvalifikačný turnaj prvej fázy odštartuje práve súbojom Sloveniek s Ukrajinkami. Druhý zápas prvého hracieho dňa zaobstarajú večer Luxemburčanky s Izraelom. V sobotu sa potom stretnú Slovenky s Izraelom a Luxemburčanky s domácom tímom. No a v nedeľu sú zase na programe zápasy Ukrajiny s Izraelom a turnaj uzavrie konfrontácia Sloveniek s domácim Luxemburskom.

Program turnaja 1. skupiny (Luxemburg/Lux.):
piatok 19. 3.: 17.00 h Slovensko – Ukrajina, 19.30 h Izrael – Luxembursko
sobota 20. 3.: 15.30 h Slovensko – Izrael, 18.00 h Ukrajina – Luxembursko
nedeľa 21. 3.: 15.30 h Ukrajina – Izrael, 18.00 h Luxembursko – Slovensko

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.