Slovo o našom semifinálovom súperovi: Východoslovenský rival

Kategórie

Po dvoch rokoch čaká naše dievčatá vstup do národného play-off. Paradoxne, opäť to bude proti súperovi, s ktorým sme končili majstrovskú sezónu 2018/19 ŠŠK Prešov. Ten sme zdolali vo finálovej sérii hladko 3:0 na zápasy. Tentoraz sa s Prešovčankami stretávame v semifinále, podobne ako v sezónach 2014/15 a 2015/16, a opäť sme favoritom série.

Prešovčanky obsadili vo svojej šiestej sezóne v nadnárodnej MOL lige jedenáste miesto, keď v 22 dueloch získali sedem bodov za dve víťazstvá, tri remízy a 17 prehier. Prešovčankám sa podarilo zvíťaziť akurát v prvom zápase sezóny nad Pískom 31:27 a následne uspeli koncom januára v domácom zápase s Hodonínom (23:22). Bodovali aj pri remíze v Písku (24:24) a doma s Plzňou (24:24) či Porubou (28:28).

Tréner Maroš Vikartovský, ktorý v minulosti pôsobil aj v našom klube, keď viedol mladšie a staršie dorastenky, sa v útočnej fáze mohol spoľahnúť predovšetkým na góly ostrej spojky Tatiany Šutranovej. Tá obsadila v tabuľke kanonierok MOL ligy so 104 gólmi deviate miesto, na jedenástej priečke skončila so 100 gólmi Alena Dvorščáková. Strelecky sa darilo aj kridelníčky Diane Márii Vargovej, no a nebezpečenstvo samozrejme hrozilo aj z ruky Viktórie Vencúrikovej, ktorá už bola aj v širšom kádri slovenskej reprezentácie. Okrem nich má Vikartovský v kádri aj niekoľko našich bývalých hráčok (Ščerbáková, Pustá, Holubová, Petra Kakaščíková) a spoľahnúť sa mohol aj na pivotku Vraňuchovú, ďalšiu spojku Veroniku Vagaskú, či na sesterské duo Slávku a Lenku Ratvajské.

Prešovčanky sa v národnom play-off predstavia po šiestykrát. V sezónach 2014/15 a 2015/16 nestačili v semifinále na náš tím, v sezónach 2016/17 a 2017/18 zase na Šaľu. V sezóne 2018/19 si ale všetko vynahradili, keď Šaľu zdolali v sérii 3:1 na zápasy a postúpili do finále. Strojkyňami ich postupu cez favorita boli predovšetkým Lívia Klučková a Martina Popovcová, ktoré už hája naše farby. V play-off, či v nadnárodnej súťaži sme zatiaľ s Prešovom odohrali 23 zápasov, v ktorých sme ani raz nezakopli. Štrnásť z nich sa odohralo v MOL lige, deväť v národnom play-off. V tejto sezóne sme ich zdolali najskôr na domácej pôde 31:23  potom sme uspeli aj v Šariši, kde sme vyhrali 30:24.

Káder ŠŠK Prešov
Tréner: Maroš Vikartovský.
Brankárky: Alexandra Feščáková, Petra Kakaščíková, Petra Pokorná, Veronika Poláková, Sandra Rontová.
Pivotky: Tatiana Vraňuchová, Timea Timková, Stanislava Ščerbáková.
Krídla: Martina Pustá, Lenka Holubová, Lenka Ratvajská, Slávka Ratvajská, Diana Mária Vargová.
Spojky: Viktória Vencúriková, Tatiana Šutranová, Alena Dvorščáková, Henrieta Lupkovičová, Nela Haňová, Simona Smolková, Veronika Vagaská.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.