Slovo o sobotňajšom súperovi: Ambiciózny účastník Európskeho pohára

Kategórie

Našim prvým súperom v MOL lige bude už v sobotu od 17.30 hod. HK Hodonín, ktorý privítame na vlastnej pôde. Celok z Moravy obsadil vlani v lige posledné miesto, keď uspel iba v dvoch zápasoch. Prvá liga sa ale v Čechách nehrala a tak dostal tím vedený trénerom Alešom Střelcom šancu ostať v nadnárodnej súťaži, čo sa využil. Navyše, prihlásil sa aj do európskeho pohára, konkrétne do EHF Európsky pohár, kde bude účinkovať aj naša Iuventa. Hodonínu prisúdil žreb druhého kola ukrajinskú Galičanku Ľvov. Oba zápasy sa odohrajú na Ukrajine.

Hodonín účinkuje v MOL lige od sezóny 2017/18. Paradoxne, naša Iuventa bola jeho prvým súperom v nadnárodnej súťaži, keď sa tu predstavil rovnako ako túto sobotu, v prvom kole. Náš tím prvý vzájomný duel vyhral hladko 40:19 a následne uspel aj v odvete na Morave, kde zvíťazili zverenky vtedajšieho trénera Františka Urbana 30:20. Hodonínčanky nakoniec obsadili na českej strane posledné miesto a vypadli znova do prvej ligy. V sezóne 2019/20 sa do nadnárodnej súťaže vrátili a opäť sa v prvom kole predstavili na michalovskej pôde. Naša Iuventa uspela po výsledku 37:18 a následne vyhrala aj v Hodoníne 41:23. Súťaž sa ale nedohrala a Hodonín opäť ostal v MOL lige. Vlani sa oba zápasy po dohode klubov hrali na Morave. Iuventa v nich vyhrala 45:18 a 36:13.

Káder HK ostal po minulej sezóne pokope. Odišla akurát pivotka Vavroušková, ktorá si to namierila do pražskej Slavie. Naopak, tím posilnila až pätica hráčok. Z Veselí nad Moravou prišla kridelníčka Laura Víchová, z Kunovíc Klára Kosinková a v rámci hosťovania z Ivančíc Barbora Olšová, Otrkovíc Barbora Krýšková a Bohuníc Michaela Smějová. V kádri ostali aj poľské legionárky, pivotka Klaudia Cyganova a vlani najlepšia strelkyňa, spojka Kornelia Malecká. Tréner Střelec sa môže spoľahnúť aj na Slovenky, brankárku Rehušovú, či krídelníčku Štefancovú alebo spojku Andreu Jastrábovú.

Káder
Brankárky: Barbora Zichová, Patrícia Rehušová (Slovensko).
Pivotky: Klaudia Cyganová (Poľsko, 1998), Petra Jadamíková, Šárka Pospíšilová.
Krídla: Laura Víchová, Nikola Štefancová (Slovensko), Lucie Krejčíková, Tereza Novotná.
Spojky: Diana Poláchová, Andrea Jastrábová (Slovensko), Sara Drexlerová, Michaela Smějová, Nikola Kalinová, Bára Krejčíková, Hedvika Nováková, Barbora Olšová, Simona Višňovská (Slovensko), Kornelia Malecká (Poľsko).
Realizačný tím: Tréner: Antonín Střelec. Asistent trénera: Aleš Kořínek. Vedúci družstva: Radek Bičan.

Viac na preskúmanie

Aktuality

Slovo o našom pohárovom súperovi

Naším prvým súperom v pohárovej Európe v sezóne 2021/22 je bosniansky vicemajster RK Hadžiči Interlogistic Sarajevo, ktorého nám prisúdil júlový žreb druhého

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.