V sobotu do Zlína s dvojbodovým cieľom

Kategórie

Zápasmi piateho kola bude cez víkend pokračovať spoločná slovensko-česká MOL liga hádzanárok. V hre budú aj hráčky nášho MŠK Iuventa Michalovce, ktoré sa predstavia na pôde Zlína.

Michalovčankám sa doteraz darí. V prvých štyroch zápasoch nezakopli ani raz. Zdolali aj ostatného víťaza ligy DHK Baník Most a to dokonca na jeho pôde, a takisto si poradili aj s ďalším finalistom DAC Dunajská Streda, ktorý pokorili na domácej pôde víťazstvom o štrnásť gólov (31:17). „Ako som sa už vyjadril, nejaké hodnotenie môžeme spraviť po reprezentačnej pauze. Do nej nás čaká ešte jeden zápas, ktorý odohráme v sobotu v Zlíne. V tomto smere nás čaká dôležitý zápas, pretože potrebujeme potvrdiť výsledky z predošlých zápasov,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa a zároveň aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. „Pre nás je dôležité, aby sme sa pozerali iba na seba, svoje úlohy a ciele. Samozrejme, teší nás, že sme doteraz všetky zápasy, aj keď sme mali ťažké vyžrebovanie, zvládli. Teraz to ale musíme potvrdiť v sobotu v Zlíne,“ pokračuje Beňadik.

Ten sa bude musieť v sobotu zaobísť bez zranenej krajnej spojky Marianny Rebičovej. Aj napriek tomu pôjdu Michalovčanky na pôdu tímu, ktorý doteraz v štyroch zápasoch uspel len raz, s víťaznými ambíciami. „Chceme odtiaľ dva body. Čo sa týka Zlína, je to družstvo, kde sa časté zmeny nedejú. Gro jeho kádra tvoria prevažne mladé hráčky s ambíciou presadiť sa v MOL lige. Zlín je tým známy, že si svoje hráčky vychováva. Už v mladom veku ich zapája do ženského družstva. Síce tam prišiel nový tréner, káder ale ostal pokope. Vieme, že Zlín svoju kvalitu má, my tam však ideme s jasným cieľom, vrátiť sa s dvoma bodmi,“ dodáva na záver Beňadik.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.