V Olomouci po napínavom priebehu remíza 25:25

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zaknihovali v sezóne prvú stratu bodov, keď v Olomouci v rámci deviateho kola MOL ligy remizovali 25:25. Michalovčanky v samom závere šnúrou piatich gólov otočili z 20:24 na 25:24, v samom závere ale domáca Tereza Kubáčková vyrovnala. Zverenky trénera Jana Beňadika odohrajú v lige do konca roka ešte tri zápasy. Najbližšiu sobotu od 17.30 hostia v zápase desiateho kola MOL ligy Šaľu, následne sa v stredu predstavia v Porube a ďalšiu stredu privítajú Stupavu.

V Olomouci sa hrala hádzaná ako remeň napínavá až do záverečných sekúnd. Od úvodu sa oba tímy ťahali o každý gól. Ani jednému sa nepodarilo odskočiť na viac gólov. Skóre otvorila domáca Kuxová, za Iuventu odpovedali Holejová s Trúnkovou a Wollingerovou (1:3). Michalovčanky viedli aj 4:2, či 5:3, v trinástej minúte bolo ale po presnej strele Roupcovej vyrovnané, na čo reagoval tréner Beňadik oddychovým časom. Aj po ňom boli jeho zverenky v tesnom vedení, po góle Godečovej vyhrávali päť minút pred koncom prvého polčasu 11:8, na čo reagovala oddychovým časom aj lavička DHK Zora. Okamžite po ňom Olomouc znížil na rozdiel jedného gólu, Iuventa si ale udržala do konca polčasu tesne dvojgólové vedenie 11:13.

Domáce zásluhou Macháčovej s Kubálkovou ihneď v úvode druhého polčasu vyrovnali. Michalovčanky síce opäť poslala do vedenia ich najlepšia strelkyňa Holejová a v 41. minúte už ale viedol DHK Zora 16:15. Od tohto momentu domáce naťahovali svoje vedenie. V 45. minúte viedli po šnúre piatich gólov 20:16, na začiatku päťdesiatej minúty bolo dokonca 23:18. Od tohto momentu začali hostky sťahovať domáce vedenie. Po góle Kubáčkovej viedol Olomouc šesť minút pred koncom 24:20, Michalovčanky ale šnúrou štyroch gólov dve minúty pred koncom zrovnali. Lavička domácich reagovala oddychovým časom. Po ňom Trúnková naklonila misky váh na stranu Iuventa, tá sa ale z deviatej výhry v rade netešila. Päť sekúnd pred koncom vyrovnala z krídla Tereza Kubáčková.

DHK Zora Olomouc – MŠK Iuventa Michalovce 25:25 (11:13)
Pok. hody: 5/5 – 7/6. Vylúčené: 2 – 3. Rozhodovali: Bubníček a Petruška. Divákov:
DHK ZORA: Haládiková, Polášková – Kapsová, Jansová 5/3, Kašpárková 2, Roupcová 1, Machačová 4, Možíšová 1, Hejlová 2, Kubálková 4, Kubáčková 3, Kuxová 3.
MŠK IUVENTA: Mendesová, Jablonská – Dvorščáková, Štefaníková 2, Popovcová, Trifunovičová, Trúnková 6, Dulinová, Holejová 7/3, Wollingerová 3, Bajčiová 4/3, Radovićová 1, Godećová 2, Klučková.

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.