V Ľvove päťgólová prehra 22:27

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce prehrali v prvom zápase tretieho kola Európskeho pohára na pôde ukrajinského HC Galičanka Ľvov o päť gólov 22:27 a k osemfinále je tak bližšie ukrajinský majster. Odveta sa bude hrať budúcu nedeľu 21. novembra o 19.30 hod. v Chemkostav aréne.

Lepší vstup do zápasu mal ukrajinský majster, ktorý ťažil hlavne zo streleckej efektivity Marini Konovalovej. Hlavne vďaka jej gólom viedla Galičanka v desiatej minúte 6:3. Michalovčankám nepomohol ani oddychový čas, Ukrajinky totiž pokračovali aj naďalej vo zvyšovaní svojho náskoku. Po presnej strele Tatiany Poľakovej viedli v pätnástej minúte 10:5. Po dvoch premenených sedmičkách Diany Dmitrišiny bolo na začiatku dvadsiatej minúty už 12:5. Hneď na to zástavu Iuventy zdvihla dvoma gólmi Wollingerová, na čo tréner Ľvova Vitalij Andronov reagoval oddychovým časom. Po ňom síce Konovalová dala na 13:7, následne ale dvakrát v rade skórovala aj Martina Popovcová a keď sa presadila opäť aj Wollingerová, v 25. minúte bolo už iba 13:10. Záver polčasu, ktorý bol rozháraný kvôli viacerým vylúčeniam, ale vyšiel lepšie Ukrajinkám. Tie natiahli svoje polčasové vedenie na 15:10.

Druhý polčas odštartovala gólom Popovcová, na druhej strane rovnakou mincou odpovedala Dmitrišinová. Michalovčankám sa podarilo mierne skorigovať po góle Godečovej a za stavu 17:13 si zobral tréner Ľvovu svoj druhý oddychový čas. Rozdiel štyroch gólov bol na konci štvrtej desaťminútovky, kedy Bajčiová z pokutového hodu dala na 15:19 a takisto aj na začiatku poslednej štvrťhodiny, kedy Godečová upravila na 17:21. V 48. minúte ale Poľaková dala na 23:17 a tréner Iuventy Jan Beňadik takisto reagoval svojim druhým oddychovým časom. Jeho zverenky naň zareagovali troma gólmi v rade a na začiatku poslednej desaťminútovky tak bolo 23:20. Ukrajinky ale opäť zapli na vyššie obrátky. Po góle Konovalovej na 26:21 si tréner Iuventy Jan Beňadik bral tretí oddychový čas. Po ňom sa už ale priebeh hry nezmenil. Ukrajinky si ustrážili víťazstvo a po výsledku 27:22 sú pred odvetou k osemfinále bližšie.

HC Galičanka Ľvov – MŠK Iuventa Michalovce 27:22 (15:10)
Pok. hody: 7/4 – 3/3. Vylúčené: 7:9, ČK: Prokopiaková (za tri vylúčenia) – Trúnková (za tri vylúčenia). Rozhodovali: Ciuleiová a Stanescu (obaja Rumunsko).
HC GALIČANKA: Poliaková, Saltaniuková – Diačenková, Šipľaková 1, Holinská, Maksimejková, Markevyčová 5, Prokopiaková, Martynjuková, Ovčarenková, Majkutová, Konovalová 6, Kozaková 2, Melekestsevová 2, Dmitrišinová 7/4, Poľaková 4.
MŠK IUVENTA: Mendesová, Jablonská – Dvorščáková, Štefaniková, Popovcová 6, Rebičová 3, Trifunovičová 1, Trúnková, Dulinová, Holejová, Wollingerová 3, Bajčiová 5, Radovičová 1, Godečová 3, Klučková.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Tri Michalovčanky na turnaj do Maďarska

Slovenské hádzanárske reprezentantky v kategórii kadetiek čaká na budúci týždeň vystúpenie na medzinárodnom turnaji štyroch krajín v Maďarsku. Do nominácie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.