V Plzni sme vyhrali 33:17 a sme znova lídrom MOL ligy

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili vo štvrtkovej predohrávke 21. kola MOL ligy na ihrisku DHC Plzeň hladko 33:17 a opäť sa tak dostali na prvé miesto v tabuľke. Zverenky trénera Jana Beňadika budú v hre najbližšie až v sobotu 26. februára, kedy v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú Písek.

Michalovčanky do druhého zápasu za dva dni vstúpili lepšie, ako v stredu v Prahe. Od úvodu diktovali tempo hry a hoci aj niekoľkokrát prehrávali o jeden gól, zhruba v polovici polčasu začali preklepávať misky váh na svoju stranu. V dvadsiatej minúte brankárka Almeidová chytila strelu z krídla a hneď na to poslala do rýchlej kontry Popovcovú, ktorá dala na 10:7 v prospech Michalovčaniek. Na tento stav reagovala lavička domácich oddychovým časom. Zemplínčanky však aj napriek tomu držali tesné vedenie až do konca prvého dejstva. V jeho predposlednej minúte Holejová upravila na 11:14, posledné slovo ale patrilo Dominike Galuškovej, ktorá z pivota stanovila polčasové skóre na 12:14.

Zverenky trénera Jana Beňadika začali druhý polčas trojgólovou šnúrou a na konci jeho piatej minúty už vyhrávali 17:12. Viacgólový náskok si držali aj v ďalších minútach, nepripúšťali tak rovnakú drámu, aká sa odohrala v stredu v Prahe. Na konci prvej desaťminútovky vyhrávali 18:13 a na tento stav po góle Štefaníkovej reagovala lavička Plzne ďalším oddychovým časom. Ten ale rozbehnuté Michalovčanky už nezastavil. Päť minút pred koncom sa ujali desaťgólového vedenia (16:26) a odvtedy inkasovali už iba raz. Na druhej strane zaznamenali ešte sedem gólov a v Plzni tak zvíťazili 33:17.

DHC Plzeň – MŠK Iuventa Michalovce 17:33 (12:14)
Pok. hody: 2/1 – 3/3. Vylúčené: 2 – 3. Rozhodovali: Bareš a Uhlíř (obaja Česká republika). Divákov:
DHC: Řezáčová, Mancellari – Kepková, Šmrhová, Bušauerová, Kantnerová, Formanová 1, Franzová 1, L. Galušková, Lásková, Melicharová 2, D. Galušková 3, Tomanová, Buřičová 1, Vlachová 3, V. Galušková 6/1.
MŠK IUVENTA: Mendesová, Jakubíková, Jablonská – Dvorščáková 2, Štefaníková 2, Popovcová 4, Rebičová, Trifunovičová 2, Trúnková 5, Holejová 5/2, Wollingerová 1, Bajčiová, Radovićová 3, Godećová 6/1, Klučková 2, Abildová 1.

Tréner Jan Beňadik: “Dnes sme celý zápas odpracovali a nenechali nič na náhodu. Chýba nám stále ľahkosť z jesene, ale všetci veríme, že sme dnes spravili krok správnym smerom”

Viac na preskúmanie

Ženy

Spoznáme finalistov už v stredu?

Slovenské národné play-off hádzanárok pokračuje aj v strede týždňa, kedy sa odohrajú druhé zápasy semifinálových sérii. Tentoraz to bude na palubovkách

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.