Ligová hádzaná opäť na obrazovkách RTVS

Kategórie

Domáce palubovkové športy sa vracajú na obrazovky verejnoprávnej RTVS, kde dostanú priestor v projekte Niké Palubovka. Priame prenosy z jednotlivých súťaží v hádzanej a basketbale uvidia diváci RTVS na televíznom okruhu :Šport, kde dostanú svoj stály priestor.

„Považujem za dôležité, aby sme ako verejnoprávny vysielateľ na televíznych obrazovkách dávali priestor čo najširšiemu spektru športových odvetví, pomáhali ich propagácii a popularizácii. Je prirodzené, že slovenské športové súťaže a kluby sú súčasťou vysielania verejnoprávnej televízie a veľmi ma teší, že rovnako to vnímajú aj naši partneri a spoločne sa nám darí tento cieľ napĺňať. Priame prenosy palubovkových športov na obrazovkách :Športu sú významným momentom pre kluby, športovcov, divákov, ale najmä pre popularizáciu hádzanej a basketbalu na Slovensku,“ uviedol v tlačovej správe riaditeľ sekciu športu RTVS Matej Hajko.

Pravidelné vysielanie palubovkových športov na verejnoprávnom okruhu :Šport je výsledkom dohody čelných predstaviteľov jednotlivých zväzov, vedenia RTVS a stávkovej spoločnosti Niké, ktorá je generálnym partnerom najväčších palubovkových športov na Slovensku. Cieľom spolupráce je pomôcť väčšej popularizácii daných športov a ich väčšiemu mediálnemu pokrytiu. My v Niké dlhodobo podporujeme slovenský šport. Nestačí len finančná podpora, ale chceme pomôcť aj medializácii daných odvetví a väčšej vizibilite. Sme veľmi radi, že sme dospeli k spolupráci, ktorej výsledkom je návrat palubovkových športov na obrazovky RTVS,“ poznamenal generálny riaditeľ Niké Otto Berger a doplnil ho aj výkonný riaditeľ spoločnosti Roman Berger: „Šport patrí na obrazovky RTVS, keďže je to verejnoprávna televízia a má najväčší dosah. A zároveň v nej pracujú špičkoví športoví odborníci, vďaka čomu bude mať prezentácia daných športov profesionálny výstup. Jednotlivé súťaže budú mať dostatočný priestor, o súboje bude väčší záujem a som presvedčený, že v tejto dobe návrat duelov na obrazovky ocenia aj samotní fanúšikovia.“

Zástupcovia jednotlivých zväzov dohodu medzi RTVS a Niké hodnotia veľmi pozitívne. Pre hádzanú je to po európskom šampionáte mužov, ktorý sa v januári uskutočnil na Slovensku a Maďarsku, ďalšia skvelá príležitosť na prezentáciu. „Už dlho sme sa snažili dostať ligovú hádzanú na televízne obrazovky a som veľmi rád, že sa to konečne s pomocou nášho generálneho partnera Niké podarilo. Verím, že táto spolupráca pomôže nielen spopularizovať hádzanú na Slovensku, ale najmä prilákať nové mladé talenty, a tak pomôcť aj k jej rozvoju. Pre deti je dôležité, aby sa identifikovali so slovenskými hráčmi. Sľubujeme si, že to bude pre nich motivácia. My im chceme ukázať šport v čo najväčšej kvalite, aby sme ich dostali naspäť k športovaniu a vrátili sa do hál,“ poznamenal prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Kluby očakávali tento projekt. Viacero rokov sa ich predstavitelia pýtali, kedy budú opäť v televíznych prenosoch. Bolo niekoľko pokusov o reštart hádzanej na obrazovkách aj v iných televíziách, ale z rôznych dôvodov stroskotali. Tento projekt je dlhodobý a kluby s radosťou vítajú, že sa budú môcť pravidelne prezentovať a častejšie sa objavovať na obrazovkách,“ uviedol riaditeľ súťaží SZH Peter Brunovský.

Prvý priamy prenos Niké Palubovky odvysielala RTVS v stredu 16. marca z basketbalovej Niké SBL Prievidza – Inter Bratislava. Hádzaná sa premiérovo dostane k slovu na budúci týždeň 23. marca od 16.30 h atraktívnym súbojom MOL ligy žien HK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Iuventa Michalovce. V sobotu 26. 3. v rovnakom čase príde na rad duel Niké Handball extraligy mužov HC Sporta Hlohovec – ŠKP Bratislava. No a v stredu 30. marca RTVS Šport odvysiela duel dvoch najlepších tímov MOL ligy, v ktorom MŠK Iuventa Michalovce privíta Most (začiatok o 17.00 hod.).

Viac na preskúmanie

Ženy

Tri zápasy za osem dní

V januári po pauze opäť odštartuje nadnárodná MOL liga. Naše ženské družstvo ešte pred jej štartom čaká prvý duel osemfinále EHF

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.