Kadetky na MS v skupine s Nemkami, Švajčiarkami a Kórejskou republikou

Kategórie

Slovenské hádzanárske reprezentantky v kategórii kadetiek už poznajú mená súperiek v základnej skupine na tohtoročných majstrovstvách sveta. Mladé Slovenky, ktoré sa na svetový šampionát dostali dodatočne po prerozdelení miesteniek namiesto oceánskeho zástupcu, budú účinkovať v F-skupine spolu s rovesníčkami z Nemecka, Švajčiarska a Kórejskej republiky.

Nemky a Kórejčanky sú medailistky z predchádzajúcich edícií MS. Rozhodol o tom minulotýždňový žreb (2. 6.) v sídle Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) vo švajčiarskom Bazileji, ktorý účastníkov rozdelil do ôsmich štvorčlenných skupín. Zverenky trénera Róberta Popluhára figurovali pred žrebovaním v treťom zo štyroch košov. Prvé dva tímy z každej skupiny postúpia do hlavnej fázy, ostatné budú bojovať v Prezidentskom pohári o umiestnenie na 17. – 32. priečke. V poradí deviate MS hráčok do 18 rokov sa pôvodne mali uskutočniť od 3. do 14. augusta 2022 v gruzínskom Tbilisi, ale ešte v apríli sa pre situáciu po vojenskej invázii Ruska na Ukrajinu rozhodlo o zmene a šampionát sa od 30. júla do 10. augusta bude konať v Severnom Macedónsku, ktoré už hostilo MS kadetiek v roku 2014. Dejiskami tentoraz budú tri haly v Skopje, prvýkrát bude na tomto podujatí štartovať až 32 družstiev – 20 z Európy, 5 z Ázie, 4 z Afriky a 3 z Južnej a Strednej Ameriky. Ako je známe 8. MS „18“ plánované do Chorvátska sa pred dvoma rokmi neuskutočnili pre pandémiu COVID-19.

Viac na preskúmanie

Ženy

S RK Hadzici najskôr už od 16.00 hod.

Prvý zápas nášho ženského tímu v druhom kole Európskeho pohára s bosnianskym RK Hadzici Interlogistic Sarajevo sa odohrá v sobotu 16. októbra už

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.