Iuventa štartuje sériu prípravných duelov, cez víkend hostí Šaľu

Kategórie

Už tretí týždeň sú v príprave na novú sezónu hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Aktuálny slovenský majster, víťaz pohára, ako aj držiteľ primátu v MOL lige sa v prvý týždeň pripravoval v domácich podmienkach, minulý týždeň bol na kondičnom sústredení v srbskej Kanjiži. V ďalších dňoch už prídu na rad aj prípravné zápasy. Už tento víkend privítajú zverenky trénera Petra Kostku vo svojej Chemkostav aréne v sobotu a v nedeľu (16.00 hod. a 11.00 hod.) HK Slovan Duslo Šaľa.

Bojovali aj s vysokými teplotami

Michalovčanky majú za sebou najťažšie dni prípravy, keď sa venovali zväčša kondícii. Prvý kontakt s hrou mali na tréningu až tento týždeň. „Myslel som si, že to bude jednoduchšie,“ rozhovoril sa tréner Peter Kostka, ktorý sa ujal taktovky v Iuventa na začiatku letnej prípravy, kedy nahradil Jana Beňadika. „Jedna vec je vidieť nové hráčky na videu, druhá, zakomponovať ich do tímu, navyše, keď tam je jazyková bariéra. Keď nevedia nielen po slovensky, ale ani po anglicky, je to veľký problém. Pracovali sme nielen na kondícii, ale aj na vytvorení partie. Takisto sme pracovali na nastavení pravidiel a aj tých, ktoré by mali fungovať mimo palubovky. Čo sa týka hry, venovali sme sa hlavne obrannému systému. V nej sme oproti minulej sezóne stratili štyri kľúčové hráčky a to sa bude nahradzovať veľmi ťažko. Prvé dva týždne sme teda pracovali na herných veciach, ale aj na veciach, ktoré by mali fungovať mimo palubovky,“ pokračuje k programu prípravy v prvých dvoch týždňoch tréner Michalovčaniek. „Čo sa týka toho minulého týždňa, mrzí ma, že s nami nebola zranená Biba Štefaniková. V Srbsku sme mali všetko, čo sme potrebovali. Všetko bolo blízko, či už hala, alebo ihrisko, bežecký ovál, alebo posilňovňa. Malo to ale aj určite negatíva. Tým najväčším bolo extrémne teplo. V globále som ale spokojný,“ dodal ešte ku kondičnému sústredeniu Peter Kostka.

Šancu dostane každá hráčka

Po dvoch týždňoch zaberačky absolvujú Michalovčanky aj prvé zápasy. Na svojej palubovke v sobotu a v nedeľu privítajú svojho slovenského rivala HK Slovan Duslo Šaľa (16.00 hod. a 11.00 hod.). Potom prídu na rad turnaje v Lubline, Michalovciach a Kisvárde. „Stále rozmýšľame o tom, že budeme hrať aj dvanásty duel krátko pred štartom ligy. Uvidíme, čo sa nám podarí vybaviť,“ zdôraznil Peter Kostka a potom sa už pustil k prípravným zápasom. „Budeme ich brať takto, ako sa volajú – prípravné. Slúžiť budú na to, aby sme boli pripravené do súťaže. Bola by blbosť, keby sme mali herný vrchol niekedy v auguste, my potrebujeme vyhrávať od septembra. Chcem vidieť v zápase každú jednu hráčku, chcem teda dať šancu každej hráčke v kádri, aj mladým. Dievčatá totiž taktiež musia zbierať skúsenosti a prípravné, zápasy sú tu od toho. Nebudeme pozerať na výsledky, budeme pozerať na to, aby sme boli dobre pripravení na sezónu,“ uzavrel Peter Kostka.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.