Barbora Jakubíková na kadetské majstrovstvá Európy

Kategórie

Hádzanárky v kategórii kadetiek majú pred sebou svoj tohtoročný vrchol. V severomacedónskom Skopje sa v sobotu 30. júla začnú IX. majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov. Na svetovom šampionáte (pôvodne mal byť v Gruzínsku), ktorý potrvá do 10. augusta 2022, sa predstavia aj slovenské reprezentantky. Na MS premiérovo s 32 tímami, ale bez ruských víťaziek predchádzajúcich dvoch šampionátov, sa dostali dodatočne po prerozdelení miesteniek. V kádri je aj naša brankárka Barbora Jakubíková.

Slovenky sa zišli vo štvrtok v Stupave a po tréningu sa vydali na cestu do Severného Macedónska. Slovenské kadetky začnú svoje účinkovanie v sobotu 30. 7. od 20.30 h stretnutím proti výberu Nemecka, v pondelok 1. 8. si od 18.20 h zmerajú sily so Švajčiarkami a v utorok 2. 8. zakončia svoje účinkovanie v základnej fáze, z ktorej postúpia ďalej prvé dva tímy a ostatné budú pokračovať v bojoch v Prezidentskom pohári o umiestnenie na 17. – 32. priečke, súbojom s Kórejčankami so začiatkom o 14.30 h. Všetky duely SR odvysiela Sport TV.

Nominácia reprezentácie kadetiek Slovenska na 9. MS hráčok do 18 rokov v Severnom Macedónsku (Skopje, 30. 7. – 10. 8. 2022):
brankárky: Barbora Jakubíková (MŠK Iuventa Michalovce), Jana Kantorisová (ŠŠK SLŠ Prešov/Vranov nad Topľou), Petra Mruškovičová (HK AS Trenčín)
pivotky: Rebeka Kucserová (HC DAC Dunajská Streda), Kristína Karkušová (HC Tatran Stupava), Anna Kormanová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Laura Walterová (Strojár Malacky), Ema Rendvanská (HK Slovan Duslo Šaľa), Timea Susíková (Handball Zlatná na Ostrove), Nikola Leštinová (MHK Bytča)
spojky: Radka Šalatová (HK Slovan Duslo Šaľa), Katarína Mydlová (DHC Slavia Praha/ČR), Viktória Horňanová (Sokol Bánovce nad Bebravou), Panna Hornyák (HC DAC Dunajská Streda), Dorota Bačenková (Kisvárdai KC/Maď.), Dáša Ondrijová (ŠŠK SLŠ Prešov/Vranov nad Topľou).

Zloženie základných skupín na 9. majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov v Severnom Macedónsku (30. 7. – 10. 8. 2022):
A-skupina: Čierna Hora, Švédsko, Alžírsko, Island
B-skupina: Irán, Severné Macedónsko, Uzbekistan, Senegal
C-skupina: Dánsko, Portugalsko, Rakúsko, Faerské ostrovy
D-skupina: Chorvátsko, Kazachstan, Egypt, India
E-skupina: Rumunsko, Holandsko, Guinea, Slovinsko
F-skupina: Nemecko, Švajčiarsko, Slovensko, Kórejská republika
G-skupina: Nórsko, Česko, Brazília, Uruguaj
H-skupina: Maďarsko, Francúzsko, Argentína, Španielska

Program základnej F-skupiny:
sobota 30. júla: 17.00 h Švajčiarsko – Kórejská republika, 20.30 h Nemecko – Slovensko (Sport2 TV)
pondelok 1. augusta: 16.10 h Kórejská republika – Nemecko, 18.20 h Švajčiarsko – Slovensko (Sport1 TV)
utorok 2. augusta: 14.30 h Slovensko – Kórejská republika, 20.30 h Nemecko – Švajčiarsko (Sport1 TV)

Viac na preskúmanie

Ženy

V Prešove naše víťazstvo 30:24

Hádzanárky Iuventy Michalovce uspeli v dohrávanom stretnutí prvého kola MOL ligy, keď na pôde ŠŠK Prešov zvíťazili o šesť gólov 30:24. Strelecky

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.