Juniorky úspešné aj proti Veľkej Británii

Kategórie

Slovenské juniorky majú za sebou úspešný víkend na turnaji majstrovstiev EHF v hádzanej hráčok do 19 rokov v kosovskej Prištine. Zverenky trénerky Lýdie Jakubisovej zvládli aj svoj druhý zápas v základnej A-skupine, keď v nedeľu zdolali rovesníčky z Veľkej Británie 25:14 (14:9) a v priebežnej tabuľke sa dostali na čelo so ziskom 4 bodov. Do zápasu zasiahli aj naše hráčky – brankárky Tomovčíková s Jakubikovou, kridelníčka Lukáčova a spojka Lujza Čižmariková, ktorá strelila jeden gól. Dorota Bačenková zaznamenala tri presné zásahy, keď sa dvakrát presadila z pokutového hodu.

Po úvodnej vyrovnanej desaťminútovke sa Slovenky odpútali a po štvrťhodine viedli 9:3. Britky v druhej časti I. polčasu mierne znížili manko, ale po zmene strán zaostávali v 47. min už dvojciferným rozdielom 11:21 a napokon utrpeli ďalšiu hladkú prehru. Najvýraznejšie k nej gólovo prispela Dóra Csernyánszky, autorka 8 gólov. Mladé Slovenky budú mať v najbližších dňoch voľno a v stredu od 19.00 h nastúpia proti Fínkam.

Výsledky – majstrovstvá EHF do 19 rokov (Priština/Kos.) – A-skupina – 2. kolo – nedeľa:
Slovensko – Veľká Británia 25:14 (14:9)

Zostava a góly SR: Mruškovičová, Tomovčíková, Jakubíková – Susiková 3, Rendvanská 2, Leštinová 2, Hornyák 2, Palušová, Csernyánszky 8, K. Karkušová 1, Tomaškovičová, Kucserová 1, Lukáčová, Čižmáriková 1, Bačenková 3/2, Ferenyiová 2/2
pok. hody: 5/4 – 3/1, vylúčené: 3 – 4, rozhodovali: Fotakidis a (obaja Gréc.)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.