Dramatická zápletka v Chemkostav aréne

Kategórie

Minulý týždeň sa v michalovskej Chemkostav aréne hral druhý ročník turnaja O pohár mesta Michalovce, ktorý je nástupcom memoriálu Tomáša Jakubču. Ten už po koronapauze Michalovčania neobnovili, pretože sa rozhodli dať poctu samotnému mestu, ktoré sa stalo významným partnerom klubu. Druhý ročník priniesol zápasy, v ktorých sa rozhodovalo až v samom závere. Súboje najlepších mali gradáciu, napätie a dovolíme si tvrdiť, že aj preto bol turnaj jeden z najdramatickejších, aký sa v Chemkostav aréne hral.

Na turnaji okrem domáceho tímu účinkovali aj ďalší účastník nadnárodnej MOL ligy a aktuálny český majster DHC Slavia Praha, poľský vicemajster MKS FunFloor Lublin, víťaz ukrajinského pohára Galyčanka Ľvov a maďarský Alba Fehervár KC. Práve maďarský tím sa stal aj víťazom turnaja, keď zvíťazil vo všetkých štyroch zápasoch.

 

Dve tesné prehry s Lublinom a Fehervárom

Turnaj odštartoval už vo štvrtok zápasom MŠK Iuventa s Lublinom, v ktorom mali nakoniec v závere navrch Poľky, keď vyhrali 26:23. Hneď na druhý deň ráno ale podľahli Feherváru 24:25, čím sa maďarský tím dostal do výbornej pozície. Tú potvrdil tesným víťazstvom nad Iuventou v piatok (23:22) a následne zdolal aj Ľvov a Slaviu Praha. Druhý skončil Lublin a tretie Michalovce, ktoré zabodovali v posledných dvoch dueloch. Ľvov porazili 25:21, Slaviu Praha 43:17. „Nám primárne nešlo o výsledok. Som strašne rád, že sme dokázali zorganizovať tak kvalitný turnaj. Stretlo sa tu päť tímov z rôznych krajín, päť tímov s odlišnou hádzanou. Pre nás osobne to bola vynikajúca konfrontácia, ktorá nám veľmi pomôže,“ začal hodnotenie domáceho turnaja tréner MŠK Iuventa Michalovce Peter Kostka. „My sme sa sústredili na to, aby sme si vyskúšali všetky veci potrebné do sezóny. Na skúške máme pivotku z Čiernej Hory Pejovičovú, ktorú som takisto chcel vidieť v zápase. Skúšal som viaceré koncepty obrany. Osobne som spokojný. Odohrali sme výborne zápasy s Lublinom a Fehervárom, v ktorých rozhodli detaily. Najlepší výkon sme podali proti Slavii Praha,“ pokračoval Peter Kostka.

 

Tento týždeň v Lubline

Michalovčanky majú za sebou ďalšiu bohatú skúsenosť. Počas minulého týždňa mali totiž aj spoločné tréningy s poľským Lublinom, ktorý sa v Michalovciach pripravoval už od pondelka. „Bolo to niečo iné ako bežný tréning. Vyskúšali sme si s poľským vicemajstrom viaceré veci, či už obrany, alebo útoky. Som strašne rád, že sme mohli takto obohatiť náš tréningový proces a za to všetko chcem poľskému tímu poďakovať,“ zložil poklonu poľskému vicemajstrovi Kostka. Práve v Lubline čaká tento týždeň na jeho zverenky generálka na ligu. „Na turnaji sa stretneme opäť s domácim Lublinom a takisto aj s ďalším účastníkom Superligy Gnieznom, s ktorým sme pred dvoma týždňami doma tesne prehrali. Veľmi sa na túto konfrontáciu teším, pretože nám ukáže, kde sme sa posunuli. Takisto sa teším aj na konfrontáciu s Baia Mare, účastníkom najsilnejšej ligy na svete z Rumunska,“ dodal na záver Peter Kostka.

Výsledky turnaja: Štvrtok 10. august: MŠK Iuventa Michalovce – MKS FunFloor Lublin 23:26 (13:12). Piatok 11. august: Alba Fehervár KC – MKS FunFloor Lublin 25:24 (10:9), DHC Slavia Praha – Galyčanka Ľvov 32:27 (18:14), MŠK Iuventa Michalovce – Alba Fehervár KC 22:23 (10:8). Sobota 12. august: MŠK Iuventa Michalovce – Galyčanka Ľvov 25:21 (11:10), MKS FunFloor Lublin – DHC Slavia Praha 35:18 (16:11), Alba Fehervár – Galyčanka Ľvov 28:23 (12:11). Nedeľa 13. august: Galyčanka Ľvov – MKS FunFloor Lublin 25:33 (9:15), DHC Slavia Praha – Alba Fehervár KC 32:37 (18:20), MŠK Iuventa Michalovce – DHC Slavia Praha 43:17 (25:9).

Konečná tabuľka
1. Alba Fehervár 4 4 0 0 113:101 8
2. MKS FunFloor Lublin 4 3 0 1 118:91 6
3. MŠK Iuventa Michalovce 4 2 0 2 113:87 4
4. DHC Slavia Praha 4 1 0 3 99:142 2
5. Galyčanka Ľvov 4 0 0 4 96:118 0

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Žiačky

Návrat po trinástich rokoch

Pred dvadsiatimi rokmi bol strojcom azda najneočakávanejšieho titulu v ženskej hádzanej. V sezóne 2002/03 vypálili hádzanárky Iuventy Michalovce (vtedy ešte Zekon PSJ

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.