S holandským Venlom o zopakovanie historického úspechu

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce čaká po zisku prvenstva v MOL lige ďalší významný medzník. V nedeľu odohrajú prvý duel štvrťfinále EHF Európskeho pohára, v ktorom budú čeliť holandskému Cabooter Handbal Venlo. Odvetný duel sa uskutoční nasledujúcu sobotu na pôde aktuálne druhého tímu holandskej ligy.

Na holandského súpera narazia Michalovčanky v Európe po tretíkrát. V prvých dvoch prípadoch boli úspešné. V ich premiérovej sezóne v Európe 2003/2004 v druhom kole EHF Cupu narazili na Van der Voort Quintus. Ten vyradili po výsledkoch 29:24 a 29:20. O štrnásť rokov neskôr v prvom kole Pohára EHF narazili na ďalší holandský tím Otto Work Force Amsterdam, ktorý vyradili v domácom dvojzápase po výsledkoch 37:24 a 30:26. Tím, ktorý premohli v sezóne 2018/19 je momentálne lídrom celej holandskej ligy, Cabooter Handbal Venlo je na druhom mieste. „Tento súper je pre nás trochu neznámou. Poznáme samozrejme silu holandskej hádzanej, keď ich ženské družstvo pravidelne štartuje na európskom, či svetovom šampionáte, no to tvoria iba legionárky. V domácej súťaži hrajú zväčša mladšie hráčky, ktoré sú trochu neznámou. Určite v tíme ale kvalita je, keďže rovnako ako my postúpil už cez tri kolá pohára a taktiež ešte neprehral. Čaká nás teda nateraz najťažší súper v pohári,“ povedal tréner Michalovčaniek Peter Kostka, ktorého tím postupne v tohtosezónnej edícii EHF Európskeho pohára vyradil bosniansky ŽRK Borac Banja Luka (45:18 a 36:14), kosovský KHF Istogu (47:18 a 47:18) a slovinský ŽRK Mlinotest Ajdovščina (31:22 a 32:26). Prechodom cez holandského súpera by vyrovnali historické semifinále z vlaňajšej sezóny, kde nestačili na neskoršieho víťaza pohára z tureckej Antalye. „Určite je našim cieľom prejsť cez Venlo a vyrovnať semifinále z minulej sezóny. Urobíme preto všetko, aby sme sa opäť dostali medzi štyroch najlepších,“ dodal Peter Kostka.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Staršie dorastenky na treťom mieste

Po uvoľnení opatrení sa rozbehujú aj najvyššie súťaže starších a mladších dorasteniek. Naše tímy kvôli koronavírusu ešte v hre neboli,

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.