Staršie dorastenky po výhre nad Dunajskou Stredou majsterkami Slovenska

Kategórie

Staršie dorastenky MŠK Iuventa Michalovce sú opäť majsterkami Slovenska. Zverenky trénera Milana Adiho obhájili majstrovský titul, o ktorom rozhodli po výhre 37:26 v predposlednom 23.kola najvyššej súťaže nad DAC Dunajská Streda.

Blízko k titulu majstra Slovenska sú aj mladšie dorastenky. Zverenky trénera Dušana Daniša DAC porazili 34:25 a sú stále na prvom mieste, o dva body pred druhou Šaľou, ktorá má o jeden odohraný zápas menej. Na definitívu si budú musieť počkať do budúceho týždňa, kedy sa odohrajú duely posledného 24.kola, v ktorom maj Michalovčanky voľno. Zemplínčanky mali byť v hre aj v nedeľu, kedy ich mali čakať dohrávané zápasy pätnásteho kola proti HC Sporta Hlohovec. Zápasy sa ale neodohrajú, keďže Hlohovec oznámil, že nepricestuje a zápasy tak budú kontumované v prospech Michaloviec.

Staršie dorastenky
MŠK Iuventa Michalovce – HC DAC Dunajská Streda 37:26 (22:14)
Pok. hody: 3/2 – 5/1. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Gedeon a Richvalský.
MŠK IUVENTA: Jakubíková, Tomovčíková, Cabanová – Tokárová, Polievková 11, Dmytrenková 5, Lukáčová 5, Dmytročenková 2, Kohučová 3, Kováčová 1, Kobová 1/1, Jegorovová, Hlivová 1, L. Čižmariková 8/2, J. Rebičová.
HC DAC: Manczalová – Kohút 3, Veszprémiová 5, Csernyánszky 2, Hornyák 3, Kucserová 5, Sidó 4, Beke, Szalaiová, Csánóová 3.

Milan Adi, tréner tímu: “Som na dievčatá pyšný. Sezóna určite nebola ľahká, my sa ale tešíme z obhajoby slovenského titulu. Počas celej sezóny sme nemali nejaké výkyvy, prehrali sme iba raz, takže sme majstrom asi zaslúžene. Čo sa týka posledného zápasu s Dunajskou Stredou, vedeli sme, že nás nič ľahké nečaká. DAC nám určite chcel sťažiť cestu za titulom a ako sa hovorí, posledný krok je najťažší. My sme ho zvládli a som strašne rád, že sa tak stalo.”

Mladšie dorastenky
MŠK Iuventa Michalovce – HC DAC Dunajská Streda 34:25 (16:12)
Pok. hody: 3/3 – 1/1. Vylúčené: 3 – 4. Rozhodovali: Gedon a Richvalský.
MŠK IUVENTA: Marukhnych, Kubičinová – Valiska 4, Sabovová 10/3, Cuperová 3, Sopúchová, Sinaiová, A. Kamberovič 6, Berešová 3, Čuvanová, V. Čižmariková 3, Paľová 1, Šimková, Szatmáry 4.
HC DAC: Szalaiová – Ravász 2, Beke 5/1, Szalaiová 2, Manczalová 4, Bozsek 6, Edmárová 1, Csánoóva 5, Tászly.

Dušan Daniš, tréner tímu: “Zvládli sme posledný krok. Duel určite ľahký nebol, Dunajská Streda už v prvom našom meraní síl ukázala svoju kvalitu. Nakoniec sme to ale zvládli. V druhom polčase sme zmenili obranu, čím sme súpera zaskočili. Práve vtedy sme si vypracovali dôležité vedenie, ktoré sme udržali do konca. Čo sa týka sezóny, ešte musíme na potvrdenie čakať. “

Viac na preskúmanie

Aktuality

Francúzsko a Čierna Hora do semifinále

Na majstrovstvách Európy hádzanárok sme spoznali ďalších dvoch semifinalistov. Po obhajkyniach titulu Nórkach sa medzi štyroch najlepších po utorkových zápasoch

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.