Korunný princ z Poľska

Kategórie

V predstavovaní účastníkov tretieho ročníka turnaja O pohár mesta Michalovce končíme poľským MKS FunFloor Lublin. Tento tím sa zúčastnil turnaja aj minulý rok a obhajuje striebornú pozíciu. Vlani naše družstvo zdolal tesne 26:23, no obaja sme sa museli skloniť pred celkovým víťazom z Feherváru. A práve MKS bude našim prvým súperom na turnaji. Zápas sa odohrá v piatok od 18.00 hod.

MKS FunFloor Lublin je na poľskej hádzanárskej scéne jeden z najúspešnejších klubov. Najvyššiu Superligu hrá od sezóny 1993/94. Je 22-násobný poľský majster, 11-násobný víťaz Poľského pohára. Dosiahol úspechy aj v pohárovej Európe. Je víťazom Pohára EHF v sezóne 2000/01, víťaz Challenge Cupu v sezóne 2017/18, štvrťfinalista Ligy majstrov v sezónach 1999/2000 a 2001/2002. V minulosti jeho dres obliekala aj naša hráčka Marianna Paľová.

Vlani sa tento tím umiestnil v turnaji na druhom mieste. V sezóne dobre reprezentoval v Európskej lige, v ktorej si zahral skupinovú fázu. Na domácej scéne ale stratil pozíciu korunného princa, keď obsadil až tretie miesto. Okrem suverénneho Lubinu ho predstihli aj Kobierzyce, ktoré sme vyradili v osemfinále EHF Európskeho pohára v sezóne 2022/23. Aj v tejto sezóne figuruje Lublin v pohárovej Európe. Hrať bude opäť v Európskej lige. V tíme trénerky Edyty Majdzinskej už nepôsobí česká reprezentantka Sára Kovářová, ktorá v lete odišla do rumunskej Braily. Naopak, post pivota posilnila reprezentantka Silwia Matusczyk, ktorá prišla z Jaroslawu. Novickami v tíme sú aj Maďarka Planeta a Holanďanka Niewenweig, ktoré posilnili spojkový rad. Novickou v kádri je aj brankárka Antonija Mamičová. Tá naposledy pôsobila v chorvátskej Lokomotive Záhreb a cez víkend ju tak čaká súboj proti bývalým spoluhráčkam. Ešte pred súbojom s našou Iuventou čaká na Lublin v piatok od 10.30 hod. konfrontácia s bieloruským Grodnom. V sobotu nastúpi o 15.45 hod. proti NEKA a v nedeľu proti Lokomotíve Záhreb (13.30 hod.).

Káder pre sezónu 2024/25
Brankárky: Paulina Wdowiak, Antonija Mamič (Rakúsko).
Pivotky: Aleksandra Olek, Joanna Andruszak, Sylwia Matusczyk.
Krídla: Daria Szynkaruk, Michalina Pastuszka, Oktawia Fedenczak, Magda Balsam.
Spojky: Aleksandra Tomczyk, Dominika Wieckowska, Magda Wieckowska, Aleksandra Rosiak, Stela Posavec, Szimoneta Planeta (Maďarsko), Anouk Niewenweig (Holandsko).

Viac na preskúmanie

Ženy

Bez veľkých vyhlásení za starými cieľmi

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce vstúpia tento týždeň už do 22.ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže MOL ligy. Desaťnásobný víťaz tejto súťaže v nej

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.