Slovenky podľahli Portugalsku aj v odvete, šesť gólov Trúnkovej

Kategórie

Hádzanárky Slovenska neuspeli ani v odvetnom stretnutí s Portugalčankami a tohtoročný európsky šampionát v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore bude bez nich.  Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa po štvrtkovej prehre 21:24 podľahli svojim súperkám v nedeľu v Topoľčanoch – tentoraz 21:23 (14:12) a v tabuľke 5. skupiny II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2022 sú bez bodu na poslednom 4. mieste, z ktorého sa už nemôžu odpútať a zasiahnuť do bojov o dve postupové priečky. Najlepšou strelkyňou tímu bola šesťgólová Nikoleta Trúnková, štyri pridali Vladimíra Bajčiová a Bibiana Štefaniková.

Slovenky sa najbližšie predstavia 20. apríla v Michalovciach proti Španielkam, ktoré sú o skóre druhé za Maďarkami.

Úvodné minúty sa niesli vo vyrovnanom duchu. Na začiatku druhej desaťminútovky Bajčiová zvýšila na 7:4, ale Slovenky sa z trojgólového náskoku dlho netešili. Hostky v 17. min vyrovnali na 8:8 a vzápätí išli v oslabení aj do vedenia 9:8. Najlepšie chvíle domáceho tímu prišli od 26. do 29. min, keď po pekných akciách skórovali dvakrát Bajčiová, raz R. Bíziková a Trúnková, čo znamenalo najvyššie slovenské vedenie – 14:10. V úplnom závere I. polčasu sa však dvakrát presadili Portugalčanky, ktoré skresali svoje manko na polovicu.

V úvode druhého dejstva to vyzeralo ešte nádejne (16:13), ale od stavu 17:16 na konci 38. min prišla vyše trinásťminútová bezgólová šnúra Sloveniek. Nebyť úspešných zákrokov Medveďovej v bránke, vyhrávali by Portugalčanky viac ako 20:17. Vzápätí prerušila čakanie na slovenský gól Barbora Lancz (18:20), ale v 54. min bolo portugalské vedenie už štvorgólové. Následne Trúnková s Lanczovou sa postarali o zníženie na 21:22 v 58. min, ale hostky kontrovali gólom z krídla a spečatením triumfu na 23:21.

TOPOĽČANY
Slovensko – Portugalsko 21:23 (14:12)
Zostava a góly SR: Medveďová, Furgaláková – Trúnková 6, Györiová, Popovcová 1, Štefaniková 4, R. Bíziková 3/1, Ratvajská, Bujnochová, S. Szarková, Barbora Lancz 2, K. Kostelná, Bajčiová 4, A. Holejová 1, Rebičová, E. Rajnohová
Najviac gólov za Portugalsko: Pereirová 6/4
pok. hody: 2/1 – 7/5, vylúčené: 7 – 4, rozhodovali: Mikelič a Paradina (obaja Chor.), 650 divákov

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.