Začínať s pocitom, ako by bolo 0:0

Kategórie

Po roku má naše ženské družstvo znova šancu prebojovať sa v pohárovej Európe medzi osem najlepších. V prvom zápase osemfinále EHF Európskeho pohára sme totiž triumfovali v slovinskej Ajdovščine 31:22 a pred nedeľňajšou odvetou, ktorá sa odohrá v našej aréne, máme teda všetky postupové tromfy vo svojich rukách.

Michalovčanky cestovali minulý týždeň do Slovinska s cieľom uhrať taký výsledok, aby bolo o čo hrať aj v nedeľu. Nakoniec z toho „vypálilo“ víťazstvo o deväť gólov, ktoré na jednej strane prekvapilo asi každého, na druhej mohlo byť ešte aj vyššie… „Víťazstvo ma hlavne potešilo. Čo si budeme nahovárať, výhru o deväť gólov by sme pred zápasom brali všetkými desiatimi. Ako som ale spomenul hneď po skončení zápasu, my sme mohli vyhrať aj o viac gólov. Keď sme viedli o jedenásť gólov, nepremenili sme jeden protiútok, následne sme nedali čistú šancu, z čoho sa domácim podarilo znížiť. Vyslali sme ale jasný signál, že si v odvete pôjdeme po postup,“ vrátil sa ešte k prvému duelu s ŽRK Mlinotest tréner Zemplínčaniek Peter Kostka. Ten ale na druhej strane zdvíha varovný prst. Aktuálne druhý tím slovinskej ligy ukázal oveľa viac umenia, ako tímy, s ktorými sme sa stretli v druhom, či treťom kole pohára. „My sme vedeli, že tam kvalita je. Takisto sme vedeli, že nás čaká silný tím, ktorý má doma búrlivé prostredie. Všetko sa naplnilo. Aj keď sme mali načítané ich útočné kombinácie, domácim vyšlo v prvých minútach všetko, na čo siahli. My ale máme už skúsenosti z minulej sezóny a ustáli sme to. Išlo sme gól po góle a nakoniec sme zápas ovládli.“  

Pred odvetným stretnutím sa Michalovčanky ešte vo štvrťfinále nevidia. „To nie. Aj hráčky som upozorňoval na to, že musia začať, ako by bolo 0:0. V druhom polčase nám Ajdovščina robila problémy s náročnou vysunutou obranou, ktorú budú hrať podľa mňa aj u nás. Dokázali odpísať na chvíľu naše silné stránky, čo budú chcieť zrejme aj teraz. Aj preto musíme začať sústredene a nemôžeme si pripúšťať, že máme náskok. Nesmieme nič podceniť. Musíme sa poučiť z minulého roka, kedy sme doma vyhrali s Jaroslawom jasne, no tam sme sa báli o postup. Toto už nemôžeme dopustiť. Vtedy sme mali pocit, že sa nám nemôže nič stať. V športe je ale možné všetko. Aj preto musíme začať tak, ako by bolo 0:0. Pred domácim publikom chceme nielen postúpiť, ale aj vyhrať a ukázať divákom peknú hádzanú,“ dodal Peter Kostka.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.